Wat organiseren wij?

Wij organiseren met onze partners samen een heleboel activiteiten, evenementen en projecten.

 

In de agenda kunt u vinden waarvoor u de komende tijd kunt aanmelden. Bij evenementen vindt u de grotere evenementen die wij organiseren.

 

Een paar voorbeelden van activiteiten die de Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk organiseren zijn de Ukkie concerten in het Everthsuis, Wandelen met de loopfiets in Reeuwijk,  Fietslessen voor mensen met een migratie achtergrond,  Bewegen in de Beweegtuin van Zorgcentrum de Reehorst

 

Verder hebben wij nog projecten als Beweegmoment, Lekker in je lijf, Samen in Beweging en Welzijn op Recept waarin wij actief zijn. Heeft u interesse of vragen over één van deze projecten kunt u altijd contact met ons opnemen.Wandelen is behandelen!

Strik de veters en vul de bidon! Bodegraven-Reeuwijk doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en we nodigen u uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Oók als u geen diabetes heeft maar bijvoorbeeld een slechte conditie, overgewicht of samen met anderen wilt wandelen. Daarom gaan we dit jaar weer wandelen om te behandelen.

Maandagmiddag 6 mei, 14.00 uur is de start van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) vanaf het Huis van Alles aan de Vromade in Bodegraven. Deze Challenge bestaat uit een wekelijkse wandeling met als doel om eind september tijdens het NDC festival minimaal 5 kilometer af te kunnen leggen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

Deelnemer vorig jaar: “Het lopen met elkaar helpt om regelmatig te bewegen. Het heeft me aangespoord om te blijven wandelen, ook als ik bijvoorbeeld naar het dorp ga voor een boodschap. Dan maak ik er gewoon een wandeling van!  Het leukste is nog dat we nog steeds iedere maandag met elkaar wandelen”.

 

De Nationale Diabetes Challenge is opgezet voor mensen met diabetes, zowel type 1 als 2. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus wie wil werken aan een betere gezondheid, is van harte uitgenodigd om mee te stappen.  Natuurlijk houden wij rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.