Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport. Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk.  

20 t/m 29 september is het Nationale Sportweek. Deze week organiseren de buurtsportcoaches met verschillende organisaties/verenigingen/samenwerkingspartners/gemeente verschillende beweegactiviteiten. 

 

Hieronder een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in de nationale sportweek. 


Alzheimerdag 21 september

Zaterdag 21 september is wereld alzheimerdag. Ook in Bodegraven-Reeuwijk wordt hier aandacht aan besteed. 

Van 11:00 - 14:00 uur in/om het gemeentehuis in Bodegraven heb je in de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden en faciliteiten voor mensen met geheugenproblematiek in onze gemeente. Ook wij als buurtsportcoaches zijn aanwezig om beweegactiviteiten aan te bieden in samenwerking met verenigingen. 


walking football 25 september

Walking Football is een vorm van voetbal die nog betrekkelijk jong is. Het richt zich speciaal op ouderen van boven de 55 jaar. ‘De naam zegt het al: tijdens Walking Football mag niet worden gerend en zijn er nog enkele aangepaste spelregels’, legt buurtsportcoach Michel uit. ‘Het doel is om ouderen te laten bewegen in een sportieve omgeving. Naast het actieve en sportieve karakter van deze variant staat vooral het plezier van bewegen en de gezelligheid centraal. Het sociale element is minstens zo belangrijk. Walking Football houdt je dus niet alleen fysiek, maar ook sociaal in beweging!’

 

De eerste training is op woensdag 25 september 10:00 - 11:00 uur.

Locatie: VV bodegraven


Vitaliteitsdag 25 september

Op woensdag 25 september zullen vele lokale welzijnsorganisaties hun krachten bundelen om iedereen een steuntje in de rug te bieden. Een steuntje in de rug om vitaler, blijer, gezonder en opgewekter door het leven te gaan. Deze middag is gratis en bedoelt voor iedereen die meer wilt weten over zijn of haar lichaam. Alleen kijken maar (nog) niet willen bewegen? Geen zorgen, wij staan voor iedereen klaar.

 

Zo zullen er een huisarts en een welzijnscoach aanwezig zijn om algemene vragen te beantwoorden. De fysiotherapeuten laten weten hoe het met de lichamelijke gezondheid is, maar vooral ook hoe het eventueel verbeterd kan worden. Daarnaast kan de buurtsportcoach helpen naar het vinden van geschikt sport- of beweegaanbod.

 

De middag is in sporthal de Sporthoeve te Bodegraven van 15:00 - 18:00 uur. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, gewicht of sportwens. Een gezonde leefstijl is namelijk voor iedereen belangrijk. Voor het betreden van de zaal, verzoeken wij binnenschoenen aan te trekken. 


10@10 challenge 25 september

In 2018 organiseerde Matrix Fitness voor het eerst de 10@10 Challenge. Met wereldkampioen kickboksen en 10@10 ambassadeur Rico Verhoeven brachten ze maar liefst 100.000 kinderen in beweging. Op woensdag 25 september vindt de tweede editie van de 10@10 challenge plaats.

 

Doet jouw school ook mee? 

 

10 minuten bewegen om 10 uur in de ochtend met jouw klas. 


vromade cup 26 september

Ondernemers/organisaties uit de omgeving van de Vromade te Bodegraven gaan donderdagavond 26 september de sportieve strijd met elkaar aan voor de felbegeerde de wisselbeker, die afgelopen jaar is gewonnen door Cigo Bodegraven. Met het ingeschreven team gaan zij verschillende sporten (badminton, trefbal en basketbal) beoefenen.