over ons en onze organisatie

Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk bestaat uit vier partners, met in totaal zeven buurtsportcoaches!

De partners zijn: Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk, Welzijn Onze Zorg, Oefentherapie Cesar Reeuwijk, Zorgpartners Reehorst en het Evertshuis.

 

Wie zijn dan toch de Buurtsportcoaches?

 

Sabine Lina (SenW, Coördinator Buurtsportcoach)

 

Ik ben een geboren Bodegraafse.  Als zwemster ben ik gestart bij BZ&PC, waar ik in het verleden ook trainen heb gegeven. Zwemmen doe ik nog steeds op nationaal niveau bij de categorie 25 jaar en ouder, maar tegenwoordig kom ik uit voor de master zwemclub van ZPC Woerden.

 

Met een opleiding Sportmanagement en Ondernemen (HBO)  weet ik wat het is om als ondernemer te denken. Resultaten analyseren, projecten bewaren en mensen coachen is wat ik leuk vind en waar mijn kracht ligt.  

 

Het doel is samen te werken met verschillende partijen binnen de gemeente, verbinding leggen tussen partijen, die daar zelf nog niet eerder aan gedacht hebben vind ik leuk.


Vivian van den Herik (SenW, Buurtsportcoach Zorg en Welzijn)

 

Ook ik ben een geboren Bodegraafse. Korfballen doe ik al heel lang voor Vriendenschaar. 

 

Tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen (Lifestyle & Gezondheid HBO)  en mede door mijn stage voor de Johan Cruyff Foundation, heb ik mij gespecialiseerd in het bedenken van aanbod voor de kwetsbare doelgroepen.

Zo kan ik passend sport aanbod vinden of creëren voor mensen met een specifieke beperking. 

 

Samen met het sociaal team van de gemeente, Fermwerk, verschillende dokters en fysiotherapeuten, wijkverpleegkundige en praktijkondersteuners, proberen wij iedereen te helpen bij een beweegwens.


Sanne Wouters (SenW, Buurtsportcoach Jeugd en Vereniging)

 

Ik ben geboren in Ter Aar, maar nu samenwonend in Alphen aan den Rijn. Actief in de sportwereld, vooral gericht op synchroonzwemmen, ik coach bij AZC Alphen en bij de nationale selectie van de KNZB. Daarnaast zwem ik zelf nog op nationaal niveau bij de masters. 

 

Tijdens en ook na mijn opleiding sportmanagement (HBO) ben ik al vele jaren als vrijwilliger bezig geweest met het organiseren van sport evenementen en het opzetten van (sport)projecten voor verschillende doelgroepen. Ik ben  o.a. werkzaam geweest in de (commerciële) sportbranche en in de ondernemerswereld. 

Maar nu heb ik de kans gekregen om van mijn hobby mijn werk te maken en elke dag bezig te kunnen zijn met de dingen waar ik echt blij van word: sport en bewegen inzetten als middel om mensen (verder) te helpen en te verbinden.  


Michel van der Ploeg (SenW, Buurtsportcoach Bedrijfsport en Volwassenen)

 

Geboren en getogen in Hillegom ben ik in 2017 toegevoegd aan het buurtsportcoach team in Bodegraven-Reeuwijk. Zelf heb ik altijd gevoetbald en ik doe aan fitness en hardlopen.

 

Mijn opleiding is die van de Academische Lichamlijk Opvoeding (HBO) in Amsterdam. Hier ben ik opgeleid in het geven van sportlessen en heb ik kennis opgedaan over het mensenlijk lichaam. 

 

Afgelopen jaren ben ik bezig geweest met gymles geven op een basisschool in Hillegom en mocht ik evenementen organiseren voor het zwembad in Lisse. Ik merkte dat het organiseren leuker vond dan het pure lesgeven. Daarom vind ik het leuk om om aan slag te zijn als buurtsportcoach in Bodegraven-Reeuwijk.