Nieuws


Nationale sportweek


nk stoepranden

Woensdag 10 juli was de voorronde van het NK Stoepranden in Bodegraven-Reeuwijk, ruim 50 personen gingen de strijd aan op het Raadhuisplein om dat felbegeerde gouden ticket naar de finale op 22 september in Amersfoort te bemachtigen. 

Na de opening van wethouders Robért Smits en Dirk-Jan Knol, speelde kinderen en volwassenen het eeuwenoude spelletje stoepranden.  Zelfs burgemeester van der Kamp deed een potje mee. 

Alle deelnemers ontvingen een stempelkaart, bij een volle kaart mochten zij bij De Zoete Inval een lekker speciaal voor ons ontworpen stoeprandje ijsje ophalen. Deze hele middag werd muzikaal ondersteund door apparatuur en dj's van jongerencentrum De Zon.  Wij wensen alle finalisten heel veel succes en plezier in Amersfoort tijdens het NK Stoepranden. 

 


wandelvrienden


Een geslaagde ochtend peutervoetbal

Op woensdag 1 mei zijn er 20 kinderen tussen de 2 en 5 jaar met papa/mama/opa of oma komen voetballen in De Meerkoet in Reeuwijk. Spelenderwijze hebben zij kennis gemaakt met voetbal. Voetgolf,  voetbowlen, parcours, penalty schieten, koppen en nog veel meer. Aan het eind van de les ging ieder kind met een welverdiend diploma naar huis. 


koningsspelen 2019

Vrijdag 12 april 2019 vonden de Koningsspelen plaats. Een sportief feest voor alle basisschoolleerlingen.  De dag bestond uit sportieve activiteiten. Elke school kon zelf deze dag invullen.  Wij zijn deze dag op pad geweest om te zien hoe deze dag beleefd werd door alle leerlingen en eventueel een handje te helpen waar nodig. 

Het was erg leuk om te zien dat er door de gehele gemeente op veel verschillende plekken gesport werd! 

 


Strik de veters en vul de bidon! Bodegraven-Reeuwijk doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en we nodigen u uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Oók als u geen diabetes heeft maar bijvoorbeeld een slechte conditie, overgewicht of samen met anderen wilt wandelen. Daarom gaan we dit jaar weer wandelen om te behandelen.

Maandagmiddag 6 mei, 14.00 uur is de start van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) vanaf het Huis van Alles aan de Vromade in Bodegraven. Deze Challenge bestaat uit een wekelijkse wandeling met als doel om eind september tijdens het NDC festival minimaal 5 kilometer af te kunnen leggen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

Deelnemer vorig jaar: “Het lopen met elkaar helpt om regelmatig te bewegen. Het heeft me aangespoord om te blijven wandelen, ook als ik bijvoorbeeld naar het dorp ga voor een boodschap. Dan maak ik er gewoon een wandeling van!  Het leukste is nog dat we nog steeds iedere maandag met elkaar wandelen”.

 

De Nationale Diabetes Challenge is opgezet voor mensen met diabetes, zowel type 1 als 2. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus wie wil werken aan een betere gezondheid, is van harte uitgenodigd om mee te stappen.  Natuurlijk houden wij rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

 

 


sport try out groot succes

De Sport Try-Out Vechtsporten van Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk was een groot succes. Ruim 70 kinderen gingen, tussen 14:00u en 16:00u, fanatiek aan de slag met vijf verschillende sporten. 

Vooraf konden de kinderen aangeven welke sport ze sowieso wilde doen. Op de dag zelf kregen ze er drie toegewezen, waaronder jouw favoriete sport, en kon je kennismaken met judo (Sportschool Goederaad), Kickboksen (Sportcentrum ReBo), Aikido, (Aikido School Kinonagare), Kungfu (Pachi Tanglang Holland) en Krav Maga (TryForce). 


Volg ons op Instagram! 

Vanaf nu kunnen jullie ons ook volgen op Instagram.  Wij zullen hier leuke foto's posten van de verschillende activiteiten en evenementen die (mede) worden georganiseerd door de buurtsportcoaches.