Nieuws


Een geslaagde ochtend peutervoetbal

Op woensdag 1 mei zijn er 20 kinderen tussen de 2 en 5 jaar met papa/mama/opa of oma komen voetballen in De Meerkoet in Reeuwijk. Spelenderwijze hebben zij kennis gemaakt met voetbal. Voetgolf,  voetbowlen, parcours, penalty schieten, koppen en nog veel meer. Aan het eind van de les ging ieder kind met een welverdiend diploma naar huis. 


koningsspelen 2019

Vrijdag 12 april 2019 vonden de Koningsspelen plaats. Een sportief feest voor alle basisschoolleerlingen.  De dag bestond uit sportieve activiteiten. Elke school kon zelf deze dag invullen.  Wij zijn deze dag op pad geweest om te zien hoe deze dag beleefd werd door alle leerlingen en eventueel een handje te helpen waar nodig. 

Het was erg leuk om te zien dat er door de gehele gemeente op veel verschillende plekken gesport werd! 

 


Strik de veters en vul de bidon! Bodegraven-Reeuwijk doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en we nodigen u uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Oók als u geen diabetes heeft maar bijvoorbeeld een slechte conditie, overgewicht of samen met anderen wilt wandelen. Daarom gaan we dit jaar weer wandelen om te behandelen.

Maandagmiddag 6 mei, 14.00 uur is de start van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) vanaf het Huis van Alles aan de Vromade in Bodegraven. Deze Challenge bestaat uit een wekelijkse wandeling met als doel om eind september tijdens het NDC festival minimaal 5 kilometer af te kunnen leggen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

Deelnemer vorig jaar: “Het lopen met elkaar helpt om regelmatig te bewegen. Het heeft me aangespoord om te blijven wandelen, ook als ik bijvoorbeeld naar het dorp ga voor een boodschap. Dan maak ik er gewoon een wandeling van!  Het leukste is nog dat we nog steeds iedere maandag met elkaar wandelen”.

 

De Nationale Diabetes Challenge is opgezet voor mensen met diabetes, zowel type 1 als 2. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus wie wil werken aan een betere gezondheid, is van harte uitgenodigd om mee te stappen.  Natuurlijk houden wij rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

 

 


sport try out groot succes

De Sport Try-Out Vechtsporten van Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk was een groot succes. Ruim 70 kinderen gingen, tussen 14:00u en 16:00u, fanatiek aan de slag met vijf verschillende sporten. 

Vooraf konden de kinderen aangeven welke sport ze sowieso wilde doen. Op de dag zelf kregen ze er drie toegewezen, waaronder jouw favoriete sport, en kon je kennismaken met judo (Sportschool Goederaad), Kickboksen (Sportcentrum ReBo), Aikido, (Aikido School Kinonagare), Kungfu (Pachi Tanglang Holland) en Krav Maga (TryForce). 


Buurtsportcoaches Sabine en sanne presteren goed op nk's

Eind januari vonden er 2 verschillende Nederlandse kampioenschappen plaats waar de Buurtsportcoaches Sabine en Sanne succesvol aan deelnamen. 

 

Buurtsportcoach coördinator Sabine heeft deelgenomen aan het NK wedstrijdzwemmen voor masters in Zwolle. Tijdens dit toernooi is zij gestart op verschillende afstanden. Met haar estafetteteam behaalde ze maar liefst 4 gouden medailles  en individueel behaalde ze op de 100 wissel een zilveren medaille en brons op de 100 vrij.

 

Buurtsportcoach Sanne nam dit zelfde weekend deel aan het NK Synchroonzwemmen voor Masters in Heerenveen. Ze deed mee met een duet, waarvoor zij een bronzen medaille behaalde en met haar (master)team is zij Nederlands kampioen geworden.

 

Mooie sportprestaties van onze buurtsportcoaches! 

 


Escape de kuil

Op donderdag 3 januari 2019 hebben 5 verschillende teams zich vrijwillig laten opsluiten in de gymzaal. De teams konden uit deze escape room ontsnappen door middel van samenwerken, puzzelen en sporten. Het bleek nog aardig lastig te zijn, waar moet je nu eigenlijk beginnen, wat betekenen al die plaatjes aan de muur en wat is nu de code van die eerste box.. Door goed te lezen en opdrachten juist uit te voeren kwamen de teams steeds een stapjes verder. Uiteindelijk zijn alle teams binnen het uur ontsnapt uit de gymzaal en zijn zij met een rapport naar huis gegaan.  


Nationale buurtsportcoachdag

Donderdag 6 december 2018 zijn de buurtsportcoaches naar de Nationale Buurtsportcoachdag op Papendal geweest. 

Om 7 uur in de auto op weg naar Arnhem, waarna zij de dag na een ontbijt zijn begonnen met een rondleiding over Papendal. Indrukwekkend om te zien hoe al deze faciliteiten zijn geregeld voor de topsporters in ons land, van app's in het restaurant (afgestemde voeding per sporter) tot videoanalyse in elke trainingszaal.  Tijdens de buurtsportcoachdag heeft Peter Heerschop als dagvoorzitter de gehele dag gepresenteerd vanuit de boxring. Tussendoor zijn er verschillende workshops gevolgd, prijzen uitgereikt, demonstraties gegeven en na een netwerklunch zijn alle buurtsportcoaches weer opgepept door een energieke Haka.  Al met al een gezellige en leerzame dag voor de buurtsportcoaches. 


Volg ons op Instagram! 

Vanaf nu kunnen jullie ons ook volgen op Instagram.  Wij zullen hier leuke foto's posten van de verschillende activiteiten en evenementen die (mede) worden georganiseerd door de buurtsportcoaches. 


Meer bewegen voor ouderen

Meer bewegen voor ouderen is zowel zittend als staand bewegen op gezellige muziek. Ieder luisterend naar zijn of haar eigen lichaam. . Er is na de gym gelegenheid om onder genot van koffie of thee even bij te kletsen. Het is goed voor lichaam en geest.

 

De les wordt gegeven door Nolda Heus van Leeuwen, op woensdag ochtend van 10.30 uur tot 11.15 uur en van 11.15 uur tot 12.00 uur in Zorgcentrum de Reehorst.

 

Meer bewegen voor ouderen wordt zowel in het water in Sportcentrum de Kuil aangeboden als in een zaaltje in Sportcentrum de Reehorst. Voor meer informatie over meer bewegen voor ouderen in het zwembad vragen we u hier te klikken.


Wandelen in driebruggen

Houd je van wandelen? En vind je het leuk dat samen met anderen te doen? Loop dan mee! Ook niet Driebruggenaren zijn welkom!

 

 

Iedere donderdag middag wordt er door de sportieve groep flink doorgestapt, daar in en rond Driebruggen.

De recreatieve groep heeft een wat rustiger tempo.

 

 

De samenstelling van de groepen varieert iedere week. Leeftijd is niet belangrijk. We wandelen het hele jaar. Sluit je aan, iedere donderdag om 14.00 uur vertrekken de wandelaars vanuit het Huis van Alles aan het Laagdeind 1 in Driebruggen. Bij terugkomst om 15.30 uur is er koffie of thee in het Huis van Alles. 

De wandeling is gratis, koffie/thee is 1,-

 

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met: Henk & Toos van Dam, tel. 0348 501952


Nieuwsbrief Buurtsportcoach Bodegraven Reeuwijk

Wil je altijd op de hoogte worden gehouden over Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!