Een dag van buurtsportcoach tim..

Woensdag 2 mei 2018

 

Geen dag van een buurtsportcoach is hetzelfde, maar een dag met een activiteit vind ik wel het leukst. Woensdag 2 mei organiseerde wij voor de 3e keer de Duo Run.

 

Rond 09.00 uur kwam ik aan bij Sportcentrum de Kuil waar ik nog wat spullen moest ophalen die we gingen gebruiken bij de Duo Run. Met een volgeladen auto ging ik op weg naar Sporthal de Meerkoet in Reeuwijk. Hier stond mijn collega Sabine op mij te wachten. Samen hebben we de Sporthal geopend en zijn we begonnen met opbouwen, een klein half uurtje later kwamen ook de overige buurtsportcoaches Vivian en Michel om te helpen met opbouwen.  Aan de hand van ons draaiboek hebben we gezamenlijk eerst de dag en taken doorgenomen. Hierna zijn we verder gegaan met de zaal klaarmaken. Wat heel snel gaat als je dat in je draaiboek goed uitwerkt. Zelf bouwde ik zaal 1 op, waar een hobbelbaan, schietbaan en klimwand kwam te staan. De eerste deelnemers kwamen al om 13.15 uur. Mijn taak om de deelnemers precies uit te leggen hoe het parcours verloopt. Tijdens zo'n dag is het heel leuk dat je verschillende mensen ontmoet, met allen hetzelfde doel:

'Samen bewegen.'

De Duo Run liep gesmeerd en iedereen heeft het naar zijn zin gehad, maar na een geslaagd evenement moet er nog wel worden opgeruimd. Gelukkig waren een aantal kinderen zeer behulpzaam, waardoor het snel verliep. Veel handen maken licht werk. Voordat we de dag afsluiten hebben we met het team nog even geëvalueerd, wat kan er de volgende keer nog beter? Hierna mocht ik de spullen weer in mijn auto laden en zat de dag er weer op.

EEN DAG VAN BUURTSPORTCOACH VIVIAN..

Woensdag 24 januari 2018

 

Ik start deze dag om 08.30 uur op kantoor. Vandaag staan er twee projecten op het programma. Het eerste uur houd ik mij bezig met de laatste voorbereidingen; het bijeenrapen van losse materialen en het printen van een draaiboek.

 

Om 09.30 uur stap ik snel op de fiets om optijd te komen bij het Rode Kruis. Iedere woensdag kunnen vrouwen met een migratie achtergrond terecht bij het Rode Kruis voor een kop koffie/thee. Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers doen ze hier naaiwerken en komen ze bewegen.  Bij dat laatste punt kom ik om de hoek kijken. Voor deze dames is het een uitkomst dat zij bij het Rode Kruis kunnen bewegen. Ik geef ze oefeningen (en doe natuurlijk zelf ook mee) waarbij we alle spiergroepen trainen, maar vooral ook veel lachen. Als laatste oefening laat ik ze 30 seconden planken, iets wat henzelf blijft verbazen dat ze dat nu kunnen. Na de wekelijkse schouderklopjes en 'dankjewels'  even snel thee drinken met de vrijwilligers en dan weer snel terug naar kantoor voor het volgende evenement; het Spelfestijn voor ouder en kind.

 

Aangezien ik alles al had klaargelegd, is het tijd om de sporthal gereed te maken voor o.a. de volgende activiteiten: schommelen, touwtrekken, mijnenveger en mastermind. Nadat de zaal klaar is voor gebruik stappen rond 13.15 de eerste ouders en kinderen de zaal in. Na de warming up, in de vorm van tikkertje is het tijd voor het daadwerkelijke spelfestijn; 14 ouder en kind spelen.

Moeder lichtelijk buiten adem:

"HET IS ECHT AL ZO LANG GELEDEN DAT IK TIKKERTJE HEB GESPEELD, MAAR ZO LEUK!!"

Door de eerder gemaakte spelkaarten, kunnen de duo's zelfstandig uit de voeten. Na een uur bewegen is het weer voorbij voor de voldane en bezwete duo's en moet er helaas weer worden opgeruimd.  Daarna hebben we het evenement gelijk geëvalueerd voor een mogelijke volgende keer.

 

Als afsluiting van de dag bekijk ik mijn mail nog even,  daar had ik de hele dag nog geen tijd voor gemaakt. Volgende week geef ik bij de GGD een presentatie over ons succes met 'Lekker in je lijf' (beweegprogramma voor mensen met een laag inkomen en overgewicht) , dus mijn gemaakte presentatie stuur ik vast op naar de organisatie. Dan gaat om 16.00 uur de laptop uit en ga ik naar huis. Waar een kwispelende hond staat te wachten op een grote wandeling.