Walking Football       Bodegraven-Reeuwijk

55 jaar of ouder en toch lekker (blijven) voetballen? Dat kan met Walking Football Bodegraven-Reeuwijk, een initiatief van de Eredivisie, KNVB en het Nationaal Ouderenfonds.

Walking Football is ‘booming’. Vele ouderen storten zich sinds enkele jaren massaal op het spelletje. Veel clubs in de regio beschikken inmiddels over een afdeling waarin er wekelijks wandelend gevoetbald wordt. De buurtsportcoaches van Bodegraven-Reeuwijk hebben gekeken naar de mogelijkheden van deze nieuwe voetbalvorm. ‘Blijven gaan’ is voor de voetballende Old stars het toverwoord.

Wat is Walking Football?

Walking Football is een vorm van voetbal die nog betrekkelijk jong is. Het richt zich speciaal op ouderen van boven de 55 jaar. ‘De naam zegt het al: tijdens Walking Football mag niet worden gerend en zijn er nog enkele aangepaste spelregels’, legt buurtsportcoach Michel uit. ‘Het doel is om ouderen te laten bewegen in een sportieve omgeving. Naast het actieve en sportieve karakter van deze variant staat vooral het plezier van bewegen en de gezelligheid centraal. Het sociale element is minstens zo belangrijk. Walking Football houdt je dus niet alleen fysiek, maar ook sociaal in beweging!’

 

Walking Football Bodegraven-Reeuwijk

 

Om geïnteresseerden kennis te laten maken met Walking Football organiseren de buurtsportcoaches een serie kennismakingstrainingen. Onder begeleiding van een buurtsportcoach kunt u kennismaken met Walking Football. Na afloop van de activiteiten is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een warm of koud drankje. De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Wie interesse heeft kan zich melden via michel.vanderploeg@senw-br.nl. Of kom gezellig langs bij één van de trainingen. 

 

Trainingen woensdagochtend 10:00 - 11:00 uur. 

 

Locatie: VV Bodegraven

Buurtsportcoaches Bodegraven-Reeuwijk wordt gecoördineerd door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk,  de samenwerkende partners zijn: het Evertshuis, Welzijn Onze Zorg, Cesar oefentherapie Reeuwijk en Zorg Partners de Reehorst.

SenW| Sportlaan 1a | 2411 XC Bodegraven

E-mail: buurtsportcoach@senw-br.nl