Walking Football       Bodegraven-Reeuwijk

 

55 jaar of ouder en toch lekker (blijven) voetballen? Dat kan met Walking Football Bodegraven-Reeuwijk, een initiatief van de Eredivisie, KNVB en het Nationaal Ouderenfonds.

Walking Football is ‘booming’. Vele ouderen storten zich sinds enkele jaren massaal op het spelletje. Veel clubs in de regio beschikken inmiddels over een afdeling waarin er wekelijks wandelend gevoetbald wordt. De buurtsportcoaches van Bodegraven-Reeuwijk hebben gekeken naar de mogelijkheden van deze nieuwe voetbalvorm. ‘Blijven gaan’ is voor de voetballende Old stars het toverwoord.

Wat is Walking Football?

Walking Football is een vorm van voetbal die nog betrekkelijk jong is. Het richt zich speciaal op ouderen van boven de 55 jaar. ‘De naam zegt het al: tijdens Walking Football mag niet worden gerend en zijn er nog enkele aangepaste spelregels. Het doel is om ouderen te laten bewegen in een sportieve omgeving. Naast het actieve en sportieve karakter van deze variant staat vooral het plezier van bewegen en de gezelligheid centraal. Het sociale element is minstens zo belangrijk. Walking Football houdt je dus niet alleen fysiek, maar ook sociaal in beweging!

 

Walking Football Bodegraven-Reeuwijk

Trainingen donderdagochtend 10:30 uur. 

 

Locatie: Rohda '76

Buurtsportcoaches Bodegraven-Reeuwijk wordt gecoördineerd door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk,  de samenwerkende partners zijn: het Evertshuis, Welzijn Onze Zorg, Cesar oefentherapie Reeuwijk, Stichting Junis Kinderopvang en Zorgpartners de Reehorst.

SenW| Julianastraat 4 (Evertshuis) | 2411 CV Bodegraven

E-mail: buurtsportcoach@senw-br.nl